marți, 6 martie 2012

SFATURI PRACTICE

                                        
                                            Opt sfaturi practice

1. Achită datoriile cu dobânzile cele mai mari. Acestea sunt primele care trebuie plătite, deşi sunt cel mai greu de achitat. Cu cât amâni mai mult, cu atât suma creşte.

2. Dacă ai nevoie de bani, vinde la început lucrurile de care nu ai nevoie.
Foloseşte-ţi toate relaţiile pe care le ai pentru a obţine cash pe obiectele de care te poţi dispensa. Nu vinde obiectele preţioase, precum bijuteriile din aur, decât dacă eşti cu adevărat disperat.

3. Începe cu tine
: dacă tu nu te respecţi, nimeni n-o va face. Dacă vei cheltui mai mulţi bani, nu înseamnă că valoarea ta ca om va creşte.

4. Fă ceea ce ştii că este corect
, nu alege varianta simplă sau comodă. Nu cheltui fondurile de urgenţă pentru a face achiziţii de care nu ai nevoie.

5. Creează surplus:
scade cheltuielile şi creşte-ţi veniturile. Notează tot ce cheltuieşti, fii sincer cu tine însuţi şi taie acolo unde trebuie. Munceşte mai mult şi mai bine pentru a câştiga mai mult. Nu te mai plânge că şeful nu te bagă în seamă, poate că are motive s-o facă.

6. Nu mai fi o victimă a marketingului.
În peste 90% din cazuri, o persoană care se duce la supermarket cumpără mai mult decât are nevoie. Tehnicile de marketing sunt extrem de rafinate, dincolo de percepţia unui om obişnuit.

7. Fără "inginerii" financiare.
Nu mai jongla cu cărţile de credit, nu faci decât să torni gaz pe foc. Dacă ai vreodată senzaţia că poţi păcăli o bancă, înseamnă că tu eşti cel păcălit. Nu există bani gratis. În afara cazului în care eşti vreun geniu al finanţelor, iar atunci vei fi angajat rapid de către o instituţie financiară pe un salariu uriaş.

8. Ziua fără cheltuieli.
Alege o zi pe lună sau pe săptămână în care să nu cheltuieşti absolut nimic, în afara cazului în care apare o chestiune de viaţă şi de moarte. Şi nu încerca să te păcăleşti singur cheltuind pe datorie şi amânând plăţile.

"Totul ţine de dezvoltarea personală. Poţi să ai venituri imense şi să nu-ţi ajungă sau venituri modeste cu care să fii foarte fericit.“

Mihaela Costea, psiholog


bunurile mobile şi imobile deţinute de debitor. Însă, România s-a angajat faţă de FMI să nu promoveze legea, pentru protejarea sectorului financiar.

Citiţi mai mult:
Cum să te descurci când rişti să devii falit - Bănci > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-sa-te-descurci-cand-risti-sa-devii-falit-967181.html#ixzz1mxK0bBEN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu